24 Mart 2015 Salı

22. Gün Ted Bundy Türkçe Part 1

     (24 Kasım 1946 - 24 Ocak 1989)
    Dünyadaki seri katillerin öncüsü olan, mükemmel zekaya sahip olan Ted Bundy'i anlatacağım. Ama 2 parçada anlatmam gerekecek çünkü çok uzun.

     ABD'de 30'dan fazla genç kadını öldürmüş, şeytani bir seri katildi. Ted'i diğer seri katillerden ayıran en büyük özelliği ise, yakışıklı, sempatik, güzel görünüşlü, kadınların dikkatini kolay çekebilen, eğitimli ve kültürlü biri olmasıydı. Gayri meşru doğmuştu, annesi ona yalan söylemişti. Ted, annesini ablası sanarak büyümüştü.



   

    Washington Üniversite'sinde Stephanie adında bir kıza aşık olmuştu ve kızı etkilemek için elinden geleni yaptı. Stephaine, Ted'in duygusal anlamda yetişkin davranamadığı için Ted'i terk etti ve Ted bu olaydan çok etkilendi. Stephanie'yi geri kazanmak için elinden gelen her şeyi yaptı.Ama başarılı olamadı. Ayrılık acısıyla depresyona girdi ve depresyondan çıkamayınca üniversiteye gitmeyi bıraktı.





    Bir hastaneye gittiğinde de ablası zannettiği kişinin gerçekte annesi olduğunu öğrendi. Bebekliğinden beri böyle bir yalanla yaşadığını öğrenmesi onu çok derinden etkiledi. İkinci defa yere düştü.

    Bu olaylar yüzünden etrafındaki bütün kadınları bir obje olarak görmeye başlamıştı. İnsan psikolojisini daha iyi anlamak için bu sefer Washington Üniversite'sinin insan psikolojisi bölümüne yazıldı. Buradan mezun olduktan sonra Utah Üniversite'si hukuk bölümüne yazılarak bilgisine bilgi katmak istedi. Eskiden içine kapanık ve utangaç biri olan Ted'in yerini, yakışıklı, karizma ve kendine güveni olan Ted aldı.

     San Francisco'ya yaptığı bir iş gezisinde eski sevgilisi Stephanie ile buluştu ve Stephanie'ye evlenme teklifinde bulundu, Stephanie çok değişen Ted'i hemen kabul etti.(Buldu tabi zengin, yakışıklı adamı kabul et.) Evlendikten kısa bir süre sonra Ted, umursuzca Stephanie'yi bıraktı ve onunla olan tüm iletişimini kesti. Bunu, istediği kadını tekrar elde etmeyi başardığını kendisine ispatlamak için yapmıştı.

    Bu olaydan sonra okumayı bırakıp, 4 sene sürecek olan sapıkça cinayetlerine başladı. Öldürdüğü her kadın eski sevgilisine benziyordu yani bütün kurbanlarının saçları, Stephanie'ninki gibi siyah ve ortadan ikiye ayrılmış şekildeydi. Kurbanlarını polis kılığına girerek ya da sakat rolü yaparak yakalardı ve onlara tecavüz edip sonra acımasızca ağır darbelerle ya da boğarak öldürürdü.30'dan fazla kadın bu şekilde öldü. Öldürdüğü bazı kadınlara her gün yeni kıyafetler giydirip makyajlar yaptıktan sonra cesetleri çürüyünceye kadar tecavüz etmeye devam etti.

    Polis hiçbir iz bulamıyordu, bir gün yine polis kılığına girip Utah Üniversite'sinde gözüne kestirdiği Carol isimli kızı, arabasına almaya çalıştığı için kız süphelendi ve arabadan atlayarak polise gitti. Polise Ted'i ve arabayı anlattı ve içinde suç aletleri bulunan bir araba bulundu. Bundan kısa bir süre sonra ise Ted Bundy'de bulundu ve Carol'ı kaçırmaktan 15 yıl hapis cezası yedi. Ortada bir delil olmadığı için işlediği cinayetlerden dolayı değil, kaçırılmadan dolayı bir ceza almıştı.
CAROL.



 Hapisteyken.




    

0 yorum:

Yorum Gönder