25 Mart 2015 Çarşamba

23. Gün Ted Bundy Türkçe Part 2

   Hapiste olmasına rağmen dava devam etti. Eskiden bir hukuk öğrencisi olduğu için mahkemede kendisine verilen avukatı reddederek kendi savunmasını kendisi yaptı. Yani kendi avukatlığını kendisi yaptı. 
Ted Bundy ile tanışan herkes onun eğitimli, kültürlü ve kibar bir beyefendi olduğunu düşünüyordu, kimse onun bir katil olabileceğine inanmıyordu. (Kadının ona hayran bakışlarından anlaşılıyor zaten D:)



      Duruşmada hukuk kitaplarına bakma bahanesiyle kütüphaneye gitmek için izin istedi ve izin verildi. Kütüphanede bir süre yalnız bırakılan Ted, kütüphanenin camından atlayarak kaçtı. Ve kendi avukatlığını kendisi yaptığı için elleri kelepçelenmemişti ve bu sayede şehirdeki insanların arasına karıştı. 3000 nüfusa sahip olan şehirde didik didik arama yapılmasına rağmen Ted bulunamadı.


    Fakat çalıntı bir arabayla şehirden kaçmaya çalıştığı için farkedildi. Ve tekrar hapse gönderildi. 



    Yer altındaki hücresinin tabanına demir testereyle bir delik açarak uzun bir tünel kazdı. Tünelin ucu baş gardiyanın odasına çıkıyordu, doğru zamanlamayla Ted bu odaya girdi ve kaçtığı anlaşılmaması için yorganının altına kitaplar koydu. Gardiyanın kıyafetlerini giyerek tıpkı bir gardiyan gibi gözüktü ve evin ön kapısından kimseye çaktırmadan gizlice çıkmayı başardı. 


    Kaçtığı ertesi günün öğle saatlerine kadar anlaşılmadı ve bu ona ekstradan zaman kazandırdı. Bu sayede Florida'ya kadar kaçtı ve kendine Chris isminde yeni bir kişilik oluşturarak tek odalı güvenli bir daire tutmuştu. 





    Bu daire Florida Devlet Üniversitesi'nin yakınlarında olduğu için istediği derse kaçak girmişti. Tıpkı bir köpekbalığı gibi öldürme hissi dinmediği için cinayetlerine kaldığı yerden devam etti.

    15 Şubat 1975 yılında kullandığı araba kaçak olduğu için tutuklandı ve tekrar yargılanması için Miami'ye gönderildi. Şaşırtıcı bir şekilde yüzlerce genç kadın Ted'e hayran kalmıştı. Bazıları onu görmek için mahkemelerine katılıyor hatta onun dikkatini çekmek için saçlarını siyaha boyatıp ortadan ikiye ayırıyordu. 

    2. dava da dedektifler, onun tarzını anımsatan bir cinayet buldular, ve kurbanın kalçasında bir ısırık izi buldular. Bundan haberdar olan Ted, dişlerini kırmaya kalkışsa da görevliler buna engel oldular. Bu hata Ted'in ölüm cezasına çarptırılmasına yol açtı.


    
   


    Ted, mahkeme kararına şiddetle tepki gösterdi ve standart prosüdürlere uymadığı için şikayetlerde bulundu. Bu hareket onun idamını 10 yıl erteletti. 
     





   Bu 10 yıl içinde bir hayranıyla evlendi ve bir kız çocuğu oldu.                                          





     1989 yılında 2.000 volt elektrik 2 dakika boyunca vücudunda gezdirilerek idam edildi.


0 yorum:

Yorum Gönder