2 Mart 2015 Pazartesi

6. Gün Hidden Wiki Açıklamalarıyla



Merhaba dostlar,

Önceki gün Uncensored Hidden Wiki'den bahsetmiştik. Hidden Wiki ile amaç ve mantık üzerine çalışıyor. Girmek için aynı işlemi uyguluyoruz. Sadece Hidden Wiki biraz daha geniş kategoriler üzerine ve daha güncel olan Hidden Wiki'dir.

Az önce Hidden Wiki'nin linkine tıkladım ve site ele geçirilmiş. Bu ana denk gelmek de çok mutlu edici.









Tabi ki site ele geçirildiği gibi de hemen tekrardan linki değiştirilmiş. Yeni link http://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/index.php/Main_Page bu dostlar.




































Burada;


1-) Editor's Picks: Bu bölüm Editor'un yazdığı yazıları gösteriyor. İlk linke bakarsak Editor, Matrix filmini yorumlamış. Anladığım kadarıyla Matrix filminin içinde toplumu etkileyecek mesajların olduğunu söylüyor.






2-) Volunteer: Kelime anlamı göünllü oluyor. Burada ise tam olarak anladığımı söyleyemem ama bize bilgi vermek ve yönlendirmek için ayrılmış olan bölüm.






3-) Introduction Points: Kelime anlamı Giriş Noktaları, Bağlantı Noktaları vs. Burası bize önemli olan arama motorlarını ve bağlantıları gösteriyor. Örneğin DuckDuckGo, Deep Web'ciler için en çok kullanılan arama motorudur. Bunun linkleri verilmiş burada.






4-) Financial Services: Kelime anlamı Finansal Servisler. Burada ise bize finansal yani parasal bağlantıları gösteriyor. Deep Web'de bitcoin çok kullanıldığı için bitcoin bağlantıları vs linkleri gösteriyor. Ama sadece bitcoin değil. Mesela buradan bir hacker kiralayabilirsiniz. Ya da paranızı satabilirsiniz. Paranız bazı sitelerde %10 daha fazla değere satılabiliyor.






5-) Commercial Services: İşte zurnanın zırt dediği yere geldik. Kelime anlamı Ticari Servisler, Ticari Hizmetler vs. Burada ise kaçak telefon, bilgisayar oyunu (ps4), teknolojik aletler (telefon, bilgisayar, ps4), kaçak apple aletleri, iPhoneler vs vs. Burada kaçak olan her şey satılıyor. İnternet sitesi bile satılıyor. Bir iPhone' u ucuz fiyata buradan alabilirsiniz ya da bir silahı.






6-) Anonymity and Security: Kelime anlamı Gizlilik ve Güvenlik. Burada ise Bircoin alırken nasıl gizli olabiliriz, nasıl güvenli olur gibi yönlendirmeler vardır.






7-) Hosting/Web/File/Image: Kelime anlamı Hosting (Site açarken bize ev sahipliği yapan firma), Web (İnternet), File (Dosya), Image (Görüntü). Burada ise site açmamızı sağlayan .onion'lı hostingler vardır. Dosya ve görüntü upload etmemizi yarayan linkleri gösterir.




8-) Blogs/Essays/Wikis: Burada açıklaması gereken pek bişey yok. Wiki ve blogların linkini gösteriyor.




9-) Forums/Boards/Chans: Burada 8deki gibi. Chan'ların özelliği ise üyelik olmadan siteye giriş yapamıyorsunuz.




10-) Email/Messaging: Bu da adından da anlaşıldığı gibi emaille ilgili olan linkleri gösteriyor.




11-) Political Advocacy: Kelime anlamı siyasi taraftarlık, siyasi savunuculuk vs. Bura ise bazı hack gruplarının ya da siyasi bilgilerin linklerini gösteren bölümdür. Hacktivist vs.




12-) Whistleblowing: Tam olarak içeriği ve kelime anlamını bilmediğim bir bölüm. İçinde sadece Wikileaks var. Wikileaks, bazı siyasi bilgilerin yazıldığı bir wiki sitesidir.




13-) Other: Kelime anlamı diğerleri. Burada ise bu kategorilerin dışında kalan linkler vardır. Burada en çok ilgimi çeken Illumunati ile ilgili 2 tane linkin olması. İlerlediğimiz zamanlarda bunlardan birine girmeye çalışacağız.




14-) H/P/A/W/V/C: Hack, phreak, anarchy, warez, virus, crack olarak açılır. Burada ise adından anlaşıldığı gibi hack, crack, virus gibi linkler var.




15-) Auido-Music/Streams: Burada ise müzik ve yayınlarla ilgili linkler verilmiş. Dikkatimi çeken link ise Deep Web Radio olmuştur. Kısa zamanda hepsine uğrayacağız.




16-) Videos-Movies-Tv: Burada adından anlaşıldığı gibi videolar, filmler vs vs. Dikkatimi çeken şey dikkatimi çeken link hatta hiç link olmaması durumu.




17-) Books: Kelime anlamı kitaplar. Burada ise satılık ya da ücretsiz kitaplar var. Dikkatimi çeken şey 50.000'den fazla kitabı olan link.




18-) Drugs: Kelime anlamı ilaç, hap, uyuşturucu vs. Kullanıcıların belki de en büyük ve en temel deep web kullanma nedeni olan bölümdür. İçinde binbir türlü uyuşturucu ve ilaç bulunan linkler var. Satılık, kaçak, ucuz belki de bedava. İlk yazımızda kullandığımız bir terim vardı, Darkmarket ya da Drugmarket. İşte o marketler bunlar.




19-) Adult and Erotica: İkisi de aynı amacı ve mantığı taşıdığı için bir bölümde yazdım. Dikkatimi çeken şey tecavüz ve çocuk pornosu olmasıydı.




20-) Noncommercial Erotica: Ticari olmayan erotik. Burada ise dikkatimi çeken şey 50.000 den fazla video olması.




21-) Commercial Erotica: Ticari olan erotik. Burada ise dikkatimi çeken şey, gizli kameralarla genç kızlara şantaj yapılması.




22-) Animal Related: Hayvanla ilgili erotik. Saçma bir bölüm burası. Resim ya da video dışında hikaye olarak anlatılan bölüm.




23-) Other: Diğerlerinin olduğu bölümdür.




24-) Uncategorized: Genel olan şeyler. Burada işimize yarayan pek bir şey yok.




25-) Non-English: İngilizce dışında olan forum, yazı vs. gösteren bölümdür. İşin ilginç yanı bir de Türkçe Deep Web forumu var. Ama site kapalı. İlerlediğimiz zamanlarda oraya da gireceğiz.




Evet arkadaşlar, Hidden Wiki'yi tamamen açıkladık. İlerlediğimiz zamanlarda iyice derinlere ineceğiz. Kendinize iyi bakın, esen kalın.















2 yorum:

mimbos dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Ruh hastası pislik

Yorum Gönder