8 Mart 2015 Pazar

9. Gün Gary Mckinnon



İskoçyalı bu şahıs, bazılarına göre gelmiş geçmiş en büyük (yaş ya da fiziksel bakımdan değil) hacker. ABD'nin çok gizli tuttuğu yerlerdeki (nasa, pentagon) bilgisayarları hackleyerek 1 Milyon Euro kadar zarara yol açtı. Asıl amacı buralardaki gizli belgelerden uzaylıları bulmaktı. Pentagon hacker olarak da tanınır. Sonuç olarak uzaylı bulamadı.




Ne yaptı da bu kadar önemli bir hedef haline geldi? Solo nickiyle takılan bu hacker, ABD'de bulunan 97 adet bilgisayara sızdı, bu bilgisayarlardan biri pentagona ait olmak üzere, diğerleri ise ABD ordusu, ABD donanması, Hava Kuvvetleri, ABD Savunma Bakanlığı'nın bilgisayarlarıydı.

Amacı ABD'nin çok gizli tuttuğu belgeleri bularak uzaylıları tespit etmekti. Ele geçirdiği bilgisayarlardan birine şöyle bir not bırakmıştı, "ABD'nin yabancılar politikası bugünlerde devlet destekli terörizmle aynıdır. Ben solo size zarar vermeye hem de en üst seviyede devam edeceğim."




BBC'nin sunucusuyla yaptığı son röportajda ise;

Spencer Kelly (BBC sunucusu): Siz Nasa olmak üzere bir çok yer Hacklediniz, peki neden?




Gary Mckinnon: UFO olarak adlandırılan bastırılmış teknolojiyi araştırmak istedim. Dünyanın en gizli şeyi olduğunu düşünüyorum.




Gibi şeyler söyleyerek amacını tüm dünyaya duyurmuş oldu.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Mc kinnon hakkında daha fazla bilgi paylaşırsanız sevinirim, sansasyonel bir kişilik

Yorum Gönder